Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Φροντίστε τα χέρια σας

Θέλετε μαλακά και βελούδινα χέρια; Τότε πρέπει να τα φροντίσετε σωστά. Εξάλλου, τα ξηρά χέρια είναι άσχημα και μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση...

Καταρχάς, μην τα πλένετε υπερβολικά συχνά, διότι το ph του δέρματος αλλάζει με το συχνό πλύσιμο και φεύγει η φυσική του υγρασία από τα κύτταρα του δέρματος αφήνοντας το δέρμα ερεθισμένο ή κοκκινισμένο. Αν δεν γίνεται να αποφύγετε τις δουλειές που φέρνουν σε επαφή τα χέρια σας με το νερό, φορέστε οπωσδήποτε γάντια και αν δεν γίνεται να μην τα πλένετε, χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι με ουδέτερο pH φιλικό προς την επιδερμίδα.

Για να τα φροντίσετε σωστά, πρέπει να βάζετε καθημερινά μια ενυδατική κρέμα χεριών, συνήθως πριν τον ύπνο, για να δράσει περισσότερη ώρα και να τρίβετε τα νύχια σας με μια λεμονόκουπα. Επίσης, κάποιες μέρες να τα βουτάτε και να τα αφήνετε να μουλιάσουν σε ελαιόλαδο, βοηθώντας έτσι να έχετε πιο γερά νύχια, χωρίς πετσάκια και παρανυχίδες.

Τέλος, μια φορά την εβδομάδα, πριν κοιμηθείτε, βάλτε λίγη βαζελίνη στα χέρια σας και φορέστε γάντια (μην τα βγάλετε, κοιμηθείτε με αυτά). Το επόμενο πρωί θα δείτε πως τα χέρια σας θα είναι βελούδινα.

Contact us