Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Μυστικά για τέλεια νύχια κάθε στιγμή

Τα απεριποίητα και άσχημα νύχια μπορούν να καταστρέψουν την εμφάνιση σας με μια μόνο ματιά

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε τα νύχια σας τέλεια, κάνοντας έτσι κάθε σας look εκθαμβωτικό.

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν πάντα υπέροχα και καλλωπισμένα νύχια κάθε ώρα και στιγμή. Πως όμως το καταφέρνουν αυτό;

Είναι πολύ απλό! Ακολουθούν κάποια απλά μυστικά για τέλεια νύχια.

Όπως η επιδερμίδα μας χρειάζεται συνεχή φροντίδα και ενυδάτωση, έτσι και τα νύχια μας. Πέρα λοιπόν από την ιδανική διατροφή που θα προσφέρει στον οργανισμό μας ευεργετικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που θα κάνουν τα νύχια μας πιο γερά θα πρέπει να κάνουμε και μερικές απλές φυσικές μάσκες.

Ποια είναι λοιπόν τα 9 μυστικά για τέλεια νύχια κάθε στιγμή;

1. Περιποίηση νυχιών

Θα πρέπει να φροντίζετε και να περιποιείστε τα νύχια σας, όπως κάνετε και με το πρόσωπο σας. Κάθε βράδυ λοιπόν πριν τον ύπνο, φροντίστε να ενυδατώνετε και τα νύχια σας, απλώνοντας μια κρέμα χεριών με απαλές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

2. Δώστε προσοχή στα πετσάκια

Ως γνωστόν τα πετσάκια αποτελούν το πλαίσιο των νυχιών σας. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να τα φροντίζετε και να τα προσέχετε. Δεν είναι απαραίτητο να τα κόβετε. Μπορείτε απλά να τα σπρώχνετε ελαφρώς προς την βάση. Επίσης, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λάδι για τα πετσάκια ή και λίγο ελαιόλαδο, μπορείτε να τα μαλακώσετε και να κάνετε το μανικιούρ – πεντικιούρ σας να λάμψει.

3. Ειδικές θεραπείες νυχιών

Όπως η επιδερμίδα σας, έτσι και τα νύχια σας πολλές φορές χρειάζονται ειδικές θεραπείες. Είτε για να απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια, είτε για να τα κάνετε πιο δυνατά και σκληρά, υπάρχουν φυσικές μάσκες που μπορούν να σας δώσουν την λύση. Ιδιαίτερα για τα νύχια των ποδιών θα πρέπει να προσέχετε τα σημάδια που σας δείχνουν. Μπορεί να είναι μύκητες, αλλά και σκληρύνσεις.

4. Το ιδανικό σχήμα νυχιών

Ανακαλύψτε το ιδανικό σχήμα νυχιών και κάντε τα δάχτυλά σας να δείχνουν υπέροχα.

5. Μην «τρώτε» τα νύχια σας

Η κακή συνήθεια να τρώτε τα νύχια σας όχι μόνο τα κάνει να δείχνουν άσχημα, αλλά μεταφέρει πολλά μικρόβια στο στόμα σας και κάνει μεγάλο κακό στα νύχια σας.

6. Αφήστε τα να πάρουν αέρα

Το να αφήνετε τα νύχια σας άβαφα, να πάρουν αέρα τους κάνει πολύ καλό! Δεν χρειάζεται να το κάνετε για πολλές μέρες, ακόμη και μια μέρα ανάμεσα στα βαψίματα των νυχιών σας είναι αρκετή.

7. Μην παραλείπετε την βάση

Είναι πολύ σημαντικό να περνάτε μια θρεπτική βάση νυχιών πριν περάσετε οποιοδήποτε χρώμα βερνικιού. Αυτή όχι μόνο θα σκληρύνει και θα θρέψει το νύχι σας, αλλά θα το προστατεύσει από το μανό, τις κιτρινίλες και την εισχώρηση του χρώματος στην επιφάνεια του νυχιού.

8. Τα νύχια δεν είναι εργαλεία πολλών χρήσεων

Προσπαθήστε, όσο δύσκολο κι αν είναι να μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να ανοίγετε κονσέρβες, κουτάκια αναψυκτικών και γενικότερα διάφορες συσκευασίες. Αυτές οι απλές καθημερινές ενέργειες μπορούν να τα φθείρουν και να τα σπάσουν. Επίσης, όταν πλένετε τα πιάτα ή χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά φροντίστε να φοράτε γάντια. Με αυτό τον τρόπο προστατεύετε τα νύχια σας από την φθορά που τους προκαλούν όλα αυτά τα χημικά προϊόντα.

9. Πλύνετε σωστά τα χέρια σας

Όταν πλένετε τα χέρια σας φροντίστε το σαπούνι να έχει ενυδατικούς παράγοντες, έτσι ώστε να μην ξηραίνει τα νύχια σας.

► Ακολουθώντας αυτά τα μυστικά για τέλεια νύχια, τα χέρια σας θα είναι πάντα άψογα και όμορφα.

πηγή

Contact us