Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Φυσική κρέμα χεριών

Μια εξίσου καλή και ενυδατική κρέμα χεριών όσο αυτή με το ελαιόλαδο, είναι η κρέμα χεριών με πορτοκάλι. Φτιαγμένη από φυσικά συστατικά, μυρίζει υπέροχα και προσφέρει στα χέρια σας την απαλότητα που τους αξίζει.


Θα χρειαστείτε:

- 40 ml ανθόνερο
- 5 ml φυτική γλυκερίνη
- 5 ml συμπύκνωμα χυμού αλόε βέρα
- 2 γραμμάρια Urea
- 10 ml έλαιο βερίκοκου ( ή αμυγδαλέλαιο)
- 8 ml σιτέλαιο
- 6 ml babassu oil
- 5 ml έλαιο αβοκάντο (ή τζότζομπα)
- 5 ml lamecreme ZEM HT (Glyceryl Stearate, Glyceryl Stearate Citrate)
- 4 γραμμάρια ceralan (modified wax, φαντάζομαι μπορεί να αντικατασταθεί με 1-2 γρ. κερί μέλισσας)
- 2 γραμμάρια cetyl alcohol
- 5 ml D-panthenol
- 2 ml squalan (20 σταγόνες περίπου)
- 10 σταγόνες αλκοολικό εκχύλισμα άρνικας
- 10 σταγόνες αλκοολικό εκχύλισμα χαμομηλιού
- 20 σταγόνες πορτοκάλι
- 10 σταγόνες λεμόνι
- 10 σταγόνες περγαμόντο
- 10 σταγόνες Paraben K HT (Methylparaben, Propylparaben, Benzyl Alcohol) για συντήρηση 3 μηνών ή 20 σταγόνες για 6 μήνες, ενδεχομένως μπορεί να αντικατασταθεί με την αντίστοιχη δόση εκχύλισμα γκρέιπφρουτ
- μιξεράκι του φραπέ, δυο βαζάκια ή δοχεία (ένα μικρό κι ένα μεγαλύτερο), δοσομετρητή, ζυγαριά, θερμόμετρο, κουταλάκια

Βάλτε στο μεγαλύτερο δοχείο το έλαιο βερίκοκου (ή το αμυγδαλέλαιο), το σιτέλαιο, το babassu oil, το έλαιο αβοκάντο (ή τζότζομπα), το lamecreme ZEM HT, το ceralan και το cetyl alcohol και λιώστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο μικρό δοχείο ζεστάνετε στους 40 βαθμούς το ανθόνερο και ρίξτε το Urea και τη γλυκερίνη με την αλόη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν οι κρύσταλλοί του Urea.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα του μεγάλου δοχείου και αποκτήσει περίπου την ίδια θερμοκρασία με το μικρό δοχείο (συνήθως 70 βαθμούς, αλλά μπορεί και 40), βάλτε σιγά σιγά νερό στα λάδια και ανακατέψτε. Στη συνέχεια χτυπήστε με το μιξεράκι, μέχρι να πάρει τη μορφή γαλακτώματος και στη συνέχεια νερουλής κρέμας.

Επειδή το μείγμα πρέπει να πάρει θερμοκρασία σώματος, βάλτε το σε ένα δοχείο και βυθίστε το σε κρύο νερό. Προσθέστε στη συνέχεια την πανθενόλη, το σκουαλάν και τα αλκοολικά εκχυλίσματα άρνικας και χαμομηλιού και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε το άρωμα και τις σταγόνες Paraben K HT ή την αντίστοιχη δόση εκχύλισμα γκρέιπφρουτ και ανακατέψτε.

Αν κάνατε σωστά όλα τα παραπάνω το μείγμα σας θα είναι ακόμη λίγο νερουλό, αλλά μην ανησυχείτε, δεν κάνατε κάτι λάθος, απλά θα πρέπει να την βάλετε στο ψυγείο για να σφίξει και να γίνει κρέμα. Τέλος, βάλτε το σε ένα βαζάκι ή καλύτερα σε ένα μαλακό μπουκαλάκι.

Contact us