Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Πως να αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη στην περιποίηση των νυχιών

Τα περιποιημένα νύχια είναι πολύ σημαντικά για την εμφάνιση μας, ωστόσο υπάρχουν μερικά συνηθισμένα λάθη που μπορούν να δώσουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα ή να κάνουν κακό στα νύχια σας.

Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αποφύγετε αυτά τα λάθη και πως να περιποιείστε σωστά τα νύχια σας, ώστε να είναι πάντα υγιή και όμορφα.

1ο λάθος: Λιμάρισμα
Το σωστό λιμάρισμα είναι ο Νο 1 κανόνας για γερά νύχια που δεν ξεφλουδίζουν και δεν σπάνε. Γι’ αυτό θα πρέπει αρχικά αν προσέξετε τι είδους λίμα χρησιμοποιείτε. Η καλύτερη είναι η χάρτινη και όχι η μεταλλική λίμα, διότι είναι πιο μαλακή για τα νύχια και δεν τα τσακίζει κάνοντας τα πιο ευαίσθητα στο σπάσιμο. Επίσης, ο τρόπος που κρατάτε την λίμα πρέπει να είναι σε γωνία 45 μοιρών και όχι κάθετα, γιατί με την κάθετη εφαρμογή, μπορεί να κάνετε τα νύχια σας να ξεφλουδίσουν.

2ο λάθος: Τσάκισμα
Αποφύγετε το να παίζετε με τα νύχια σας, τσακίζοντάς τα, διότι αυτό τα κάνει να σπάνε εύκολα και να ξεφλουδίζουν. Επίσης, όσο το δυνατόν αποφεύγετε να τα χρησιμοποιείτε για να ανοίγετε αντικείμενα ή να ξεκολλάτε πράγματα.

3ο λάθος: Αφαίρεση παρανυχίδων
Καλό θα ήταν να κόβετε ελάχιστα έως καθόλου τα πετσάκια στα νύχια σας και να ασχολείστε μόνο με το κόψιμο των παρανυχίδων. Διότι κόβοντας πολύ τα πετσάκια υπάρχει ο φόβος να αφήσετε απροστάτευτο το δέρμα γύρω από τα νύχια και να προκληθούν μολύνσεις.

Εστιάστε λοιπόν την προσοχή σας στην σωστή και συνεχή ενυδάτωση της περιοχής γύρω από τα νύχια με κάποια ειδική ενυδατική κρέμα, κάποιο έλαιο ή απλό ελαιόλαδο.

4ο λάθος: Βάφετε συνεχώς τα νύχια σας
Η συνεχόμενη εφαρμογή βερνικιού στην επιφάνεια του νυχιού τα εμποδίζει από το να αναπνέουν καλά με αποτέλεσμα να κιτρινίζουν. Γι’ αυτό, αφήστε τα άβαφα τουλάχιστον μια βδομάδα κάθε μήνα. Επίσης, μην παραλείπετε να βάζετε βάση πριν από το βερνίκι και να χρησιμοποιείτε ένα καλό προϊόν για την αφαίρεση του μανό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ένας σημαντικός παράγοντας για υγιή νύχια (και όχι μόνο), είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Contact us