Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Πως να απαλλαγείτε από τα θαμπά και εύθραυστα νύχια

Έχετε θαμπά και εύθραυστα νύχια και όσο κι αν έχετε προσπαθήσει να απαλλαγείτε από αυτά δεν τα έχετε καταφέρει;

 Μήπως θα πρέπει να δοκιμάσετε κάτι άλλο; Πολλές φορές χρειάζεται να βρείτε την κατάλληλη για εσάς αγωγή που θα δώσει λύση στο πρόβλημα σας.

Αν λοιπόν δεν χρησιμοποιείτε φθηνά βερνίκια νυχιών και δεν έχετε ανεπάρκεια σε πρωτεΐνες, τότε ίσως χρειάζεται να ενισχύσετε την διατροφή σας με τροφές που περιέχουν περισσότερο κάλιο.

Το κάλιο μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση και επομένως τον κίνδυνο κάποιων καρδιακών παθήσεων ή εμφράγματος. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτή η ευεργετική του δραστηριότητα. Μια διατροφή πλούσια σε κάλιο υποστηρίζει τα επινεφρίδια, τα οποία παράγουν τις ορμόνες που ενισχύουν ή καταστρέφουν την ποιότητα των μαλλιών και των νυχιών σας.

Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε για να απαλλαγείτε από τα θαμπά και εύθραυστα νύχια

Μπορεί γενικά να υπάρχει η πεποίθηση πως η μπανάνα αποτελεί το σημαντικότερο τρόφιμο πλούσιο σε κάλιο, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν ένα σωρό άλλες τροφές που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα.

Αν λοιπόν αναζητάτε τρόπους για να αυξήσετε την κατανάλωση καλίου, δώστε βάση σε τροφές όπως πατάτες (κανονικές ή γλυκοπατάτες), καρπούζια, κάθε είδους κολοκύθες, σέσκουλα, σπανάκι, απλό γιαούρτι, και μαύρα φασόλια.

Συνταγή για να αυξήσετε την πρόσληψη καλίου:

Δοκιμάστε να βάλετε στην καθημερινή πρωινή σας ρουτίνα αυτή την συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλάκι του γλυκού οργανικό φυσικό μέλι

– 5-6 σταφίδες

– 1 πρέζα αλεσμένη πιπερόριζα

– 2 πρέζες αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού

– 1 χούφτα καρύδια Βραζιλίας

– Μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε στο μπλέντερ τα καρύδια ή το multi μαζί με τα αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού. Αφού τα αλέσετε, προσθέστε το μέλι, τις σταφίδες και την αλεσμένη πιπερόριζα και ξαναχτυπήστε τα. Αν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες για να το αφαιρέσετε. προσθέστε το λίγο μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε ξανά.

Τρόπος χρήσης:

Απλά καταναλώστε μερικές κουταλιές σούπας πριν το πρωινό σας. Αυτή η συνταγή μπορεί να καταναλωθεί 2 έως 3 φορές την εβδομάδα. Εάν σας περισσέψει έτοιμο προϊόν απλά αποθηκεύστε το στο ψυγείο για την επόμενη μέρα.

Πρόσθετα οφέλη

– Δίνοντας βάση στο τι τροφές καταναλώνετε προκειμένου να ενισχύσετε τα θαμπά και εύθραυστα νύχια σας, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παράγετε ορμόνες που θα σας προσφέρουν υγιή και καλό ύπνο.

– Εάν είστε αθλήτρια, τότε μπορείτε επίσης να έχετε ταχύτερο χρόνο ανάκτησης καθώς το κάλιο δουλεύει για να αποθηκεύσει τους απαραίτητους υδατάνθρακες στο σώμα.

– Καλό θα είναι βέβαια πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αλλαγή του διατροφικού σας πλάνου να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό. Πείτε του τι σκοπεύετε να κάνετε σχετικά με την πρόσληψη του καλίου και ίσως σας προτείνει μερικές πιο ουσιαστικές και αποδοτικές ιδέες.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να απαλλαγείτε από τα θαμπά και εύθραυστα νύχια που σπάνε εύκολα.

Πηγή

Contact us