Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021: Τα top trends στα χρώματα, σχήματα και σχέδια

Αν θέλετε να ντύνεστε από την κορφή ως τα νύχια σύμφωνα τα fashion trends για το φετινό Φθινόπωρο / Χειμώνα, η λίστα που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να το πετύχετε

Πρόκειται για τάσεις που παραμένουν στη μόδα εδώ και πολύ καιρό, αλλά και για νέες προσθήκες. Δείτε αναλυτικότερα ποια χρώματα, σχήματα, αλλά και σχέδια μανικιούρ θα είναι must!

Κορυφαία χρώματα στα νύχια για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021

Όπως κάθε περίοδο υπάρχουν κάποιες αποχρώσεις που ξεχωρίζουν στα μανό, έτσι και φέτος. Ποια είναι λοιπόν τα χρώματα βερνικιών που θα φορεθούν περισσότερο;

Στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας, οι κορυφαίοι nail artists έδωσαν το στίγμα για την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας μέσα από τις επιλογές που έκαναν στο βάψιμο των νυχιών των μοντέλων.

Άβαφα νύχια

Για να δείχνουν τα νύχια μας περιποιημένα και όμορφα δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι βαμμένα. Αυτό άλλωστε πρότειναν και οι διάσημοι nail artists στις πασαρέλες των οίκων μόδας, όπως Christian Dior, Givenchy και Proenza Schouler.

Πιο συγκεκριμένα είδαμε μοντέλα να περπατούν με τα νύχια άχρωμα, περασμένα μόνο με μια βάση για να γυαλίζουν, είτε με βαμμένο ένα εκ των νυχιών στο κάθε χέρι.

Εξάλλου, το φυσικό look, όπως και στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2020-2021 είναι must.

Nude μανικιούρ

Εναλλακτική πρόταση για τα άβαφα νύχια είναι και αυτή των nude βερνικιών. Αν λοιπόν θέλετε να τα βάψετε, αλλά να διατηρήσετε το φυσικό και διακριτικό τους look, επιλέξτε ένα από τα διαχρονικά μανό σε νουντ αποχρώσεις.

Τόνοι του μπεζ, του ροζ, του ροδακινί και του ανοιχτού καφέ είναι μόνο μερικοί από τους χρωματισμούς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το συγκεκριμένο trend το είδαμε να παρουσιάζεται από τους οίκους Longchamp, Altuzarra, Serena Williams και Vera Wang.

Gothy χρώματα βερνικιών

Το μαύρο αποτελεί φέτος ένα από τα κορυφαία χρώματα στη μόδα. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως επηρέασε και τα νύχια της σεζόν.

Πέρα όμως από το μαύρο μανό, θα φορεθούν και τα υπόλοιπα σκούρα και gothy χρώματα, όπως είναι το πολύ σκούρο μπορντό και το μωβ.

Πιο συγκεκριμένα, οι οίκοι Christian Siriano και Anna Sui χρησιμοποίησαν το σκέτο μαύρο βερνίκι σε φυσικά και κοντά νύχια. Από την άλλη μεριά, στην πασαρέλα του Pucci είδαμε ένα πιο γυαλιστερό μαύρο χρώμα νυχιών σε συνδυασμό με λίγο γκρι να εφαρμόζεται σε μακριά φυσικά νύχια, ενώ οι οίκοι Rodarte, Monse και Balenciaga επέλεξαν και κάποιες ακόμη gothic αποχρώσεις.

Κόκκινα και burgundy μανό

Κλασσικά, διαχρονικά και πολύ αγαπημένα τα έντονα κόκκινα ή burgundy νύχια θα συνεχίσουν να αποτελούν κορυφαία επιλογή και τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021.

Αναλυτικότερα ο διάσημος οίκος MSGM επέλεξε μια έντονη και φωτεινή απόχρωση κόκκινου, ενώ ο Dolce & Gabbana προτίμησε έναν πιο βαθύ και σκούρο κόκκινο τόνο που συνδύασε τέλεια με το κραγιόν των μοντέλων.

Από την άλλη μεριά, στην πασαρέλα του Oscar de la Renta παρουσιάστηκαν πιο θερμές και σκούρες burgundy αποχρώσεις μανό.

Επίσης, είδαμε περισσότερα κόκκινα χρώματα στους οίκους Matty Bovan, Prabal Gurung και Veronica Beard, και πιο ψυχρούς μπορντό χρωματισμούς στους Molly Goddard και Roland Mouret.

Πολύχρωμα νύχια

Αν πάλι προτιμάτε τα πολύχρωμα νύχια σε φωτεινές αποχρώσεις, τότε κανένα πρόβλημα. Πρόκειται για μια ακόμη τάση της σεζόν που πρότειναν με τα μανικιούρ τους μεταξύ άλλων οι οίκοι Olivia Rubin, Rebecca Minkoff, M Missoni και Chromat.

Άλλοτε με τη μορφή πολύχρωμων ουράνιων τόξων και άλλες φορές με πιο gradient εφέ, τα χρωματιστά νύχια θα αποτελέσουν αυτό το Φθινόπωρο και το Χειμώνα κορυφαία επιλογή.

Τα πιο trendy φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα σχέδια νυχιών

Πέρα από τα χρώματα μανό, οι ειδικοί παρουσίασαν και τα σχέδια στα νύχια που θα έχουν την τιμητική τους.

Εκτός λοιπόν από τα μονόχρωμα μανικιούρ, φέτος θα δούμε μεγάλη ποικιλία στα νύχια γαλλικό, αλλά και στα χρωματιστά.

Νύχια γαλλικό

Ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια μανικιούρ που θα παραμείνει και αυτή τη σεζόν στην κορυφή των επιλογών μας είναι το γαλλικό.

Το διαχρονικό αυτό nail art σε ποικιλία χρωμάτων και παραλλαγών έκανε αισθητή την παρουσία του στους οίκους μόδας Moschino, Miss Pop και Rodarte.

Δείτε επίσης: Ιδέες και παραλλαγές για εντυπωσιακά νύχια γαλλικό

Half-Moon Nails

Μια εναλλακτική πρόταση του french manicure που επίσης θα είναι τάση στα νύχια για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021 είναι το ανάποδο γαλλικό. Το λεγόμενο half moon nails με το μισοφέγγαρο στη ρίζα του νυχιού αποτελεί μια όμορφη ιδέα για την περίοδο αυτή.

Είναι μοντέρνο, παιχνιδιάρικο και μπορεί να δημιουργηθεί με όποια βερνίκια σας αρέσουν. Για παράδειγμα, ο οίκος Veronica Beard πρότεινε ένα καφετί nude χρώμα για το μισοφέγγαρο σε συνδυασμό με ένα θερμό κόκκινο μανό σε όλη τη υπόλοιπη επιφάνεια.

Από την άλλη μεριά, στην πασαρέλα του Brock Collection είδαμε ένα πιο απλό half moon σχέδιο σε negative space style. Τι σημαίνει αυτό; Το νύχι είχε ένα άβαφο μισοφέγγαρο και burgundy χρώμα στο υπόλοιπο.

Τέλος, το πιο εντυπωσιακό ανάποδο γαλλικό ήταν αυτό του οίκου Halpern με μακριά μυτερά νύχια στιλέτο βαμμένα σε μαύρο χρώμα και μια δόση λάμψης από glitter στην βάση.

Ασύμμετρο ανάποδο γαλλικό στα νύχια

Κι αν ψάχνετε για ένα ακόμη πιο ξεχωριστό σχέδιο νυχιών για τη σεζόν, τολμήστε το ασύμμετρο half moon. Πρόκειται για μια παραλλαγή που θέλει το μισοφέγγαρο να έχει ένα μη συμμετρικό σχήμα.

Στην πασαρέλα του 16Arlington είδαμε ένα γυαλιστερό κόκκινο μανικιούρ που χρωμάτιζε τις άκρες και τα πλάγια του νυχιού, διατηρώντας μια νουντ απόχρωση στη βάση. Αντίστοιχο σχέδιο παρουσίασε και ο οίκος Prabal Gurung με ένα βαθύ κόκκινο χρώμα σε νύχια στιλέτο.

Τρισδιάστατα διακοσμητικά και piercing νυχιών

Τα 3D αξεσουάρ νυχιών αποτελούν ένα trend που παραμένει στην κορυφή πολλές σεζόν. Ο λόγος είναι πως μπορούν να απογειώσουν ένα μανικιούρ με τον πιο απλό τρόπο και να χρησιμοποιηθούν εύκολα ακόμη και από την πιο αρχάρια στο μανικιούρ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα από την πασαρέλα είδαμε στους οίκους Ashish, Lela Rose, Simone Rocha, Alice + Olivia, The Blonds και Giambattista Valli.

Πέρα όμως από τα τρισδιάστατα στρας, μεταλλικά σχήματα κλπ, φέτος την τιμητική του θα έχει και το piercing νυχιών, όπως μας πρότεινε και ο οίκος Monse. Η ιδιαίτερη αυτή τεχνική χρειάζεται εξάσκηση για να επιτευχθεί, καθώς η προσπάθεια για να τρυπήσει κανείς ένα νύχι χωρίς να γνωρίζει το πως, ενδέχεται να προκαλέσει τη θραύση του. Αν όμως το κάνει κάποιος γνώστης, μπορεί να οδηγήσει σε ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο σχέδιο νυχιών.

Messy βάψιμο νυχιών με μεταλλικά χρώματα

Μπορεί τα μεταλλικά βερνίκια να μην αποτελούν κάτι το ξεχωριστό, ωστόσο ο τρόπος που τα χρησιμοποίησαν οι nail artists των οίκων μόδας Preen και Marni για τη σεζόν αυτή διαθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ.

Πρόκειται για messy μανικιούρ με λάμψη που δημιουργήθηκαν απλώνοντας μεταλλικά χρώματα μανό διάσπαρτα στην επιφάνεια του νυχιού.

Τα σχήματα των νυχιών που θα κυριαρχήσουν αυτή τη σεζόν

Εκτός από τα χρώματα και τα σχέδια που θα είναι top στις επιλογές του φθινοπωρινού και χειμωνιάτικου μανικιούρ μας, υπάρχουν και τα κορυφαία σχήματα νυχιών για τη σεζόν.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να αλλάξετε τον τρόπο που λιμάρετε τα νύχια σας ή απλά αναρωτιέστε αν το σχήμα που έχετε επιλέξει θα είναι must για την περίοδο αυτή, η λίστα που ακολουθεί θα σας λύσει την απορία.

Φυσικά κοντά νύχια

Σε περίπτωση που τα κοντά νύχια είναι περισσότερο του γούστου σας ή δυσκολεύεστε να διατηρήσετε ένα μακρύ μήκος, μην ανησυχείτε. Φέτος τα κοντά φυσικά νύχια θα είναι κορυφαία επιλογή.

Είναι βολικά, όμορφα και περιποιημένα, ενώ κάνουν και το μανικιούρ να διατηρείται περισσότερο χωρίς να φθείρεται. Αυτό άλλωστε προτείνουν μεταξύ άλλων και στους οίκους Christopher John Rogers, Lela Rose, Serena Williams και Oscar de la Renta.

Squoval νύχια

Ένα ακόμη δημοφιλές και αγαπημένο σχήμα με διαχρονική αξία είναι και το squoval. Πρόκειται για τα τετράγωνα νύχια με στρογγυλεμένες άκρες που έχουν μεγαλύτερη αντοχή και δείχνουν εξίσου κομψά με τα πιο γωνιώδη.

Το συγκεκριμένο λιμάρισμα φαίνεται πως το επέλεξαν και οι nail artists των οίκων Moschino και Vera Wang.

Μακριά αμυγδαλωτά νύχια

Τα αμυγδαλωτά νύχια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα σχήμα ιδιαίτερο που αποπνέει κομψότητα και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα τετράγωνα ή οβάλ νύχια. Διαθέτει μια έντονη όψη, αλλά όχι τόσο extreme όσο τα στιλέτο.

Στις πασαρέλες παρουσιάστηκαν περισσότερο ψεύτικα αμυγδαλωτά νύχια, όπως αυτά που είδαμε στους οίκους Prabal Gurung, Susan Alexandra και Ashish. Αν βέβαια διαθέτετε το μήκος, μπορείτε να τα κάνετε και με τα φυσικά σας νύχια.

Νύχια μπαλαρίνα ή τετράγωνα στιλέτο

Τα νύχια μπαλαρίνα επιστρέφουν στις τάσεις, δίνοντας έτσι μια εναλλακτική πρόταση για ένα μακρύ τύπου στιλέτο, αλλά όχι τόσο μυτερό σχήμα. Στην ουσία πρόκειται για τα stiletto nails με τετραγωνισμένη μύτη που έχουν μεγαλύτερη αντοχή και είναι εξίσου μοντέρνα και εντυπωσιακά.

Αυτό το λιμάρισμα το πρότειναν μεταξύ άλλων οι οίκοι LaQuan Smith, Halpern και GCDS.

Μυτερά νύχια στιλέτο

Αν πάλι είστε λάτρης των πιο μυτερών σχημάτων, τα νύχια στιλέτο θα παραμείνουν και αυτή τη σεζόν στην κορυφή. Το ιδιαίτερο σχέδιο τους χρειάζεται την επίσκεψη σε ειδικό για να επιτευχθεί, καθώς γίνεται κυρίως με τεχνητά νύχια για να αντέχει στην καθημερινή ταλαιπωρία και να μην σπάσει.

Σε περίπτωση όπως που το επιλέξετε, το εντυπωσιακό αυτό σχήμα θα δώσει στο μανικιούρ σας άλλη όψη. Αυτό προτείνουν άλλωστε και οι οίκοι Rodarte, Balenciaga, Rag & Bone και The Blonds.

πηγή

Contact us