Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Tips για να φτιάξετε το σχήμα των νυχιών σας

Για περιποιημένα νύχια χωρίς κόστος.

Υπάρχουν πολλά σχήματα νυχιών και είναι διαφορετικά σε κάθε γυναίκα. Το βασικό είναι να ξεχωρίσετε το σχήμα των νυχιών σας και να το βελτιώσετε, ώστε να φαίνονται πάντα περιποιημένα και όμορφα.


Φτιάξτε το σχήμα των νυχιών σας μόνες σας χωρίς ιδιαίτερο κόστος, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Σχήμα νυχιών: Ακολουθήστε το φυσικό σας σχήμα κάνοντας μικρές διορθώσεις, ένα στρογγυλό νύχι δεν μπορεί να γίνει λεπτό και μακρόστενο, μπορεί όμως να γίνει οβάλ. Επίσης, το σχήμα των νυχιών έχει να κάνει και με το μέγεθος της παλάμης και το μήκος των δαχτύλων. Οπότε διορθώστε το σχήμα έχοντας σαν δείγμα το σχήμα που έχουν οι βάσεις των νυχιών στα πετσάκια, έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο ισορροπημένο.

2. Εργαλεία: Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία, μην παρασύρεστε με επαγγελματικά σετ εργαλείων, το πιθανότερο είναι να μην μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε όλα. Αντίθετα, να έχετε πάντα ένα ξυλάκι για να πιέζετε τα πετσάκια, μια καλή λίμα για διόρθωση σχήματος και μια που να λευκαίνει και να γυαλίζει τα νύχια (συνήθως είναι 2 σε 1 λίμα).

3. Πετσάκια: Μη τα κόβετε, αντίθετα, ενυδατώστε τα καθημερινά και σπρώξτε τα προς τα μέσα με το ειδικό ξυλάκι. Τα περιποιημένα πετσάκια δεν πρέπει να είναι κομμένα, άλλωστε μπορεί να τραυματιστείτε ή και να προκαλέσετε μόλυνση.

4. Οβάλ σχήμα: Θεωρείται το ιδανικό σχήμα γιατί ταιριάζει σε όλα τα δάχτυλα, είναι πολύ θηλυκό, καλαίσθητο και αρκετά πρακτικό. Διαμορφώνεται πολύ εύκολα και είναι ιδανικό για όλα τα μήκη νυχιών. Αν και τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούσε τάση, τώρα επιστρέφει δριμύτερο. Το χαρακτηριστικό αυτού του σχήματος είναι η διακριτική καμπύλη στην άκρη.

5. Τετράγωνο-οβάλ σχήμα: Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ στη μόδα, ειδικά σε γαλλικό μανικιούρ. Αποπνέει δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Δεν είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο σε κοντά δάχτυλα γιατί τους κόβει μήκος, φαίνεται όμως εκπληκτικό σε μακριά και λεπτά δάχτυλα. Για τη διαμόρφωση του χρειάζεται αρκετό λιμάρισμα στις δυο πλευρές των νυχιών, για να φαίνονται λεπτά και το χαρακτηριστικό του είναι οι γωνίες στις άκρες. Για πρακτικούς λόγους, στο τετράγωνο σχήμα οι γωνίες έχουν πολύ απαλές καμπύλες.

6. Stiletto: Αναμφίβολα αυτό το σχήμα είναι η νέα τάση στα ψεύτικα νύχια, το έχουμε δει σε πολλές διάσημες του Hollywood. Κολακεύει ιδιαίτερα τις μικρές παλάμες με κοντά δάχτυλα, δεν θα έλεγα όμως ότι είναι πρακτικό σε μεγάλο μήκος. Για τη διαμόρφωση του χρειάζεται αρκετό λιμάρισμα στις δυο πλευρές των νυχιών, μειώνοντας το φάρδος τους προς τις άκρες και δημιουργώντας μια ελαφρώς μυτερή καμπύλη.

Contact us