Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

Με έξι απλά βήματα μπορείτε να αποκτήστε αψεγάδιαστο μανικιούρ στα πιο δημοφιλή σκούρα χρώματα, μιας και φέτος τα σκουρόχρωμα βερνίκια είναι στη μόδα. Οι αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα απαιτητικές καθώς τα σκούρα βερνίκια αναδεικνύουν τις ατέλειες όσο τίποτε άλλο αν δεν αφιερώσουμε τον χρόνο που απαιτείται.


  • Πρώτον, αφαιρέστε το παλιό βερνίκι από τα νύχια σας και λιμάρετε ώσπου να τα κοντύνετε ως την άκρη των δαχτύλων σας. Στη συνέχεια δώστε οβάλ σχήμα με τη λίμα.
  • Δεύτερον, μουλιάστε τα δάχτυλα σε ζεστό νερό με σαπούνι. Απλώστε μια κρέμα για παρωνυχίδες στη βάση των νυχιών. Έπειτα σπρώξτε τις παρωνυχίδες με ένα ξύλινο στικ.
  • Τρίτον, με μία λίμα buffer τρίψτε την επιφάνεια των νυχιών ώσπου να γίνουν λεία. Το σκούρο βερνίκι απλώνεται πιο εύκολα και διαρκεί περισσότερο σε λεία επιφάνεια.
  • Τέταρτον, βουτήξτε μια μπατονέτα στο ασετόν και στη συνέχεια καθαρίστε καλά τις άκρες και την επιφάνεια των νυχιών. Περάστε μια στρώση βάσης και αφήστε να στεγνώσει.
  • Πέμπτον, περάστε τρεις λωρίδες βερνίκι, μία στο κέντρο, μία δεξιά και μία αριστερά. Μετά από 2 λεπτά περάστε ένα δεύτερο χέρι και αφήστε να στεγνώσει για 2 λεπτά.
  • Τέλος, περάστε μία στρώση στεγνωτικό και στη συνέχεια βουτήξτε ένα ξύλινο στικ σε ασετόν για να διορθώσετε τυχόν βαμμένες παρωνυχίδες.



Μερικές extra συμβουλές:

1. Για να παραμείνει σταθερό το χέρι σας, στερεώστε το μικρό σας δάχτυλο στο τραπέζι και κρατήστε το πινέλο με τον αντίχειρα και τα υπόλοιπα δάχτυλα.
2. Αφού περάσετε τη δεύτερη στρώση, περάστε το πινέλο οριζόντια κατά μήκος της άκρης του νυχιού για να αποφευχθούν ξεφλουδίσματα.
3. Η πρώτη και η δεύτερη στρώση πρέπει να είναι λεπτές και να καλύπτουν τον ίδιο χώρο, αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι ριγέ.
4. Τα σκούρα βερνίκια μπορούν να λεκιάσουν τα νύχια. Σκουπίστε τα νύχια σας με οξυζενέ 2 φορές τον μήνα για να το αποφύγετε.

Πηγή: 24h.gr

Contact us