Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Tips για να δείχνουν τα χέρια σας νεότερα

Οι περισσότερες γυναίκες κάνουμε ότι μπορούμε για να «παγώσουμε» το χρόνο στο πρόσωπό μας αλλά ένα από τα σημεία όπου φαίνεται εξίσου το πέρασμα των χρόνων είναι τα χέρια μας...

Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας να φροντίζετε καθημερινά τα χέρια σας όπως κάνετε με το πρόσωπο και το λαιμό σας και με τακτική φροντίδα θα «γυρίσετε πίσω» την ηλικία τους μερικά χρόνια.


• Προστατέψτε τα χέρια σας από το νερό και το κρύο.
Είτε πρόκειται για ζεστό είτε για κρύο νερό πρέπει να προστατεύετε τα χέρια σας γιατί το δέρμα τους είναι πολύ λεπτό. Όταν πλένετε τα πιάτα και τα κατσαρολικά στην κουζίνα ή όταν καθαρίζετε στο σπίτι με απορρυπαντικά και χλωρίνη, είναι απαραίτητο να φοράτε λαστιχένια γάντια που θα σας προστατέψουν από τη θερμοκρασία του νερού και από τα χημικά που περιέχονται στα καθαριστικά προϊόντα.

Τις κρύες μέρες του χειμώνα, να φοράτε απαλά μάλλινα γάντια για να προστατεύονται τα χέρια σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες, την ξηρή ατμόσφαιρα στους θερμαινόμενους χώρους και τη συνεχή εναλλαγή κρύου-ζέστης.


• Κάντε απολέπιση στα χέρια σας.
Σκεφτείτε πόσο όμορφο αισθάνεστε το πρόσωπο ή το σώμα σας μετά την απολέπιση καθώς απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας πίσω μόνο το απαλό νέο δέρμα. Κάντε απολέπιση στα χέρια σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και θα τα δείτε αμέσως να γίνονται λεία και απαλά.


• Τοποθετήστε μία λοσιόν στον πάγκο της κουζίνας σας.
Μπορεί να ξεκινάτε την ημέρα σας με ενυδατική κρέμα στα χέρια σας αλλά μετά το πλύσιμο των πιάτων η κρέμα έχει φύγει μαζί με τη σαπουνάδα. Τοποθετώντας μία λοσιόν στον πάγκο της κουζίνας σας, θα αποκτήσετε τη συνήθεια να βάζετε λοσιόν αφού πλένετε και στεγνώνετε τα χέρια σας. Σίγουρα θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά από την πρώτη κιόλας ημέρα.


• Ενυδατώστε τα πετσάκια σας.
Το να κόβετε τα πετσάκια σας σίγουρα δεν είναι και η καλύτερή σας συνήθεια, γι’ αυτό λοιπόν φροντίστε να τα κρατάτε ενυδατωμένα. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα 2-3 φορές την εβδομάδα πριν πέσετε για ύπνο. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν όπως solar oil (ένα μείγμα από φυσικά έλαια όπως αμυγδαλέλαιο και jojoba με βιταμίνη Ε), βάλτε μικρή ποσότητα πάνω στα πετσάκια, αφήστε το για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε τα. Όχι μόνο θα φύγουν τα πετσάκια αλλά θα φαίνονται πολύ καλύτερα και τα νύχια σας.


• Βάλτε αντηλιακό στα χέρια σας κάθε μέρα.
Τα χέρια σας είναι εκτεθειμένα στον ήλιο ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, ακριβώς όπως και το πρόσωπό σας. Και όλοι ξέρουμε πως ο ήλιος είναι ο κυριότερος παράγοντας γήρανσης του δέρματος. Ίσως είναι λίγο δύσκολο να το θυμάστε αλλά προσπαθήστε να βάζετε αντηλιακό στα χέρια σας κάθε μέρα και δε θα αργήσετε να παρατηρήσετε πόσο όμορφα δείχνουν. Για να το θυμάστε μπορείτε να έχετε ένα μικρό μπουκαλάκι με αντηλιακό δίπλα από τα κλειδιά σας.

Contact us